2024.04.19. - Emma

Garnéla kapormártással

Hozzávalók: 25 dkg mélyhûtött garnéla, 4 paradicsom, 1 hagyma, 30 dkg hosszúszemû rizs, 4 dl tyúkhúsleves, 1/4 liter fehérbor, 1,5 dl tejszín, 1 csomó kapor, 1 csomag instant világos mártás, csipetnyi só, csipetnyi cukor, 2,5 dkg vaj, 5 dkg reszelt emmentáli sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A garnálákat hagyom felolvadni. A paradicsomokat forró vízbe mártom, háját lehúzom, negyedelem és kimagozom. A hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom. A rizst, a hagymát és a húslevest egy edénybe rakom és lefedve mintegy 20 percig párolom.

A bort, a tejszínt és a lemosott, lerázott, apróra vágott kaprot 2 percig fõzöm. Hozzáadom a garnélákat és felforralom. A mártást mártásporral kötöm meg, sóval és cukorral pikánssá ízesítem. Egy serpenyõben felhevítem a vajat, megpirítom benne a paradicsomot, sóval, cukorral ízesítem. Összekeverem a fõtt rizst, a sajtot és a paradicsom felét, majd négy gömböt formálok belõle.

A rizsgombócokat elõmelegített tálra rakom, körbeöntöm a garnálamártással és a maradék paradicsomokkal díszítem. Nagyon finom hozzá a tejszínes, zöldfûszeres öntettel leöntött fejes saláta.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!