Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedõ alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erõs tûzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erõteljesen borsozzuk, majd lassú tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfõné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.
Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.
A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszûrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal. Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.
Jó étvágyat!