2024.04.23. - Béla

Zelleres, savanyú lencseleves

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszûrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük fõni. A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és az ízesítõket. Puhára fõzzük (kb. 15 perc). Kivesszük belõle a zellert, majd beleöntjük a tárkonyecetet. Tetszés szerint, csöppnyi rántással sûríthetjük. A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon pirosra sütjük. A tányérokba szervírozott levesre szórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!