2024.04.20. - Tivadar

Sóskakrémleves tojásgaluskával

Hozzávalók: 10 dkg friss vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi õrölt bors, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sóskát olajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel. Puhára fõzzük. Beletesszük a sót, a cukrot, a vegetát és jól összeturmixoljuk. Közben a tejbe beáztatjuk a zsemléket, felverjük a tojást. A zsemléket kicsavarjuk, majd a tojással, borssal, csöpp sóval jól összedolgozzuk és evõkanállal a fövõ levesbe szaggatjuk. Gyenge lángon még 4-5 percig fõzzük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!