2024.04.19. - Emma

Francia mustármártás

Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evõkanál víz, 2 tojássárgája, fél citrom leve, só, õrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány tárkonylevél;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Egy nyeles edényben egy evõkanál vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a vizet és habverõvel alaposan elkeverjük. Ezután az edényt lehúzzuk a tûzrõl és egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük. Az edényt ismét a tûzre tesszük és egészen kis lángon állandó keverés közben a többi vajat is hozzáadjuk darabonként. Vigyázzunk, nehogy közben felforraljuk a mártást. A mártást citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Az edényt a tûzrõl levesszük és ekkor keverjük hozzá a mustárt. A tárkonylevelet apróra vágjuk és szintén a mártáshoz keverjük. Párolt halhoz, fõtt húsokhoz vagy tojásételekhez nagyon jól illik.

Tipp: Ha a mártás összefutna, 1-2 evõkanál hideg vizet keverjünk hozzá habverõvel, akkor ismét kisimul.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!