Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy nyeles edényben egy evõkanál vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a vizet és habverõvel alaposan elkeverjük. Ezután az edényt lehúzzuk a tûzrõl és egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben állandóan kevergetjük. Az edényt ismét a tûzre tesszük és egészen kis lángon állandó keverés közben a többi vajat is hozzáadjuk darabonként. Vigyázzunk, nehogy közben felforraljuk a mártást. A mártást citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Az edényt a tûzrõl levesszük és ekkor keverjük hozzá a mustárt. A tárkonylevelet apróra vágjuk és szintén a mártáshoz keverjük. Párolt halhoz, fõtt húsokhoz vagy tojásételekhez nagyon jól illik.
Tipp: Ha a mártás összefutna, 1-2 evõkanál hideg vizet keverjünk hozzá habverõvel, akkor ismét kisimul.