Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1.) A csontokat az ököruszály darabokkal és 1 liter vízzel 45 percig fõzzük. 2.) A káposztát vagy kelkáposztát negyedekbe vágjuk, és a levesben addig fõzzük, amíg megpuhul. 3.) Ezután a húslevest átszûrjük egy másik edénybe, hozzáadunk 1 liter vizet, felfõzzük, beletesszük a marhahúst és megsózzuk. A héjas hagymába beletûzzük a szegfûszeget és a babért, és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot, egy petrezselyem-ágat, egy kis szerecsendiót, és az egészet másfél órán át fõzzük, közben leszedjük a habját. 4.) A répát megtisztítjuk, a pórét darabokra vágjuk. A fél zellergumót megtisztítjuk és 6 darabra vágjuk. A feldarabolt zöldséget a levesbe tesszük, és kb. 1/2 óráig fõzzük. 5.) Az olívaolajból, az cetbõl,
a mustárból, a salátahagymából és a metélõhagymából pikáns vinaigrette-mártást everünk. 6.) A húst kiemeljük a levesbõl, felszeleteljük, és elõmelegített tálra tesszük az ököruszály
darabokkal. Körülrakjuk a fõtt zöldségekkel. Mártást, apró sós uborkát adunk hozzá, a hússzeleteket megszórjuk sóval.