2024.04.19. - Emma

Különleges húsostál

Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4 szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál póréhagyma, fél zellergumó, 4 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál borecet, 1 evõkanál mustár, õrölt fekete bors, 1 evõkanál salátahagyma (apróhagyma), 1 evõkanál aprított metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

1.) A csontokat az ököruszály darabokkal és 1 liter vízzel 45 percig fõzzük. 2.) A káposztát vagy kelkáposztát negyedekbe vágjuk, és a levesben addig fõzzük, amíg megpuhul. 3.) Ezután a húslevest átszûrjük egy másik edénybe, hozzáadunk 1 liter vizet, felfõzzük, beletesszük a marhahúst és megsózzuk. A héjas hagymába beletûzzük a szegfûszeget és a babért, és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a borsot, egy petrezselyem-ágat, egy kis szerecsendiót, és az egészet másfél órán át fõzzük, közben leszedjük a habját. 4.) A répát megtisztítjuk, a pórét darabokra vágjuk. A fél zellergumót megtisztítjuk és 6 darabra vágjuk. A feldarabolt zöldséget a levesbe tesszük, és kb. 1/2 óráig fõzzük. 5.) Az olívaolajból, az cetbõl,
a mustárból, a salátahagymából és a metélõhagymából pikáns vinaigrette-mártást everünk. 6.) A húst kiemeljük a levesbõl, felszeleteljük, és elõmelegített tálra tesszük az ököruszály
darabokkal. Körülrakjuk a fõtt zöldségekkel. Mártást, apró sós uborkát adunk hozzá, a hússzeleteket megszórjuk sóval.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!