rss
  • New-England chowder

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

    loading...

    Elkészítése:

    Egy nagy fazékban ropogósra sütjük a szalonnát. Leöntjük róla a zsírt. Hozzáadjuk a vajat, és a zöldségeket puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel és 2 percig pirítjuk. Beletesszük az összes maradék hozzávalót és felforraljuk. Ezután, a hõfokot csökkentve, 15-20 percen át fõzzük, míg bennem sûrûsödik. Gyakran meg kell keverni.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rácsos szilvanyárs

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 db tojás, csipet só, 3 evõkanál cukor, 2,5 dkg élesztõ, 5 dkg olvasztott sütõmargarin, reszelt citromhéj (ízlés szerint).

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10-15 dkg liszt, 1 ek. zsír, 1 tojás, csipetnyi só, 15 szem szilva, fél dl olaj, 15 dkg zsemlemorzsa.

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Húsvéti fonottas kalács

    Hozzávalók: 1kg finomliszt, 15 dkg vaj, 1 db tojás + 1 a kalács megkenéséhez, 5 ek cukor, 5 dl tej, 4 dkg élesztõ, 1 kk só;

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók:

    az egyszerû lángostészta alapanyagai, 40 dkg fejeskáposzta, fél deci olaj, 1 púpozott evõkanál kristálycukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, bõ olaj a sütéshez

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Spagetti diós sajtmártással

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 30 dkg reszelt emmentáli, 10 dkg durvára vágott dió, fél l tej, só, bors, szerecsendió, citromlé, olaj.

  • Mandulás barnarizs

    Hozzávalók 5 személyre: 0.5 kg barnarizs, 1.5 pohár mandula.

  • Aranygaluska

    Egy bõ fél kiló lisztet összegyúrtam egy lisztes-cukros tejben megfuttatott fél élesztõvel, egy kis sóval, tíz deka margarinnal és némi langyos tejjel: annyival, hogy jól formázható, lágy tésztám legyen.

  • Sacher torta

    12 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, rászitálunk 15 dkg lisztet, elkeverjük öt tojássárgájával, kevés vaníliával, végül hozzáadunk 15 dkg csokoládét, amit elõzõleg gõz fölött felolvasztottunk.

  • Juhtúrós galuska

    Hozzávalók: fél kiló liszt, 2 tojás, 15 deka juhtúró, 4 deka vaj, 2 deci tejföl, 6 deka füstölt szalonna, só.

  • Töltött csirkemell rántva

    Töltött csirkemell rántvaA zöldségféléket feldaraboljuk, kevés vajon vagy olajon megpároljuk. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Tojást a joghurttal, sóval és a borssal felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot. Kisebb olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük. Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk, rárakjuk a csirkére, teszünk rá párolt zöldségeket, ki mit szeret, összetekerjük, bepanírozzuk, és sütjük. A krokett készítése: A burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalókkal összekeverjük.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Csokis mandulás muffin

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 pohár natúr kefir, 30 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1,8 dl olaj, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé/ét/, 3 evõkanál lekvár/barack/, 3-4 dkg szeletelt mandula. /32 db lesz belõle/.

  • Sajtkrém

    Hozzávalók 4 személyre: 100gr krémsajt, 200gr reszelt sajt, 50gr vaj, 100ml tejfõl, só, frissen örölt bors, petrezselyemzöld, kb.1/2 limett leve.

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

loading...