rss
  • Spagetti carbonara

  • Share on Tumblr

    A tésztát fõzd ki. Közben a gépsonkát vágd keskeny csíkokra és készítsd el a sajtmártást. A felolvasztott margarinnal csinálj világos rántást, majd a tûzrõl levéve lassan öntsd fel a forró tejjel, s keverd simára.

    Sózd, tegyél bele õrölt szerecsendiót, majd a tûzre visszatéve lassan fõzd, amíg be nem sûrûsödik. Közben add hozzá a reszelt sajtot és a sonkát is. Amikor kész, a mártást öntsd a forró tésztára és jól keverd össze.

    Hozzávalók:
    40 dkg spagettitészta
    25 dkg gépsonka
    4 dl tej
    2 púpozott evõkanál liszt
    4 dkg margarin
    5 dkg parmezánsajt
    szerecsendió


    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej vöröshagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt fekete bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ételízesítõ.

  • Epres képviselõfánk

    Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evõkanál zselatin; a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfû levél, porcukor a szóráshoz.

  • Paraj angolosan

    Hozzávalók: 75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej karfiol, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, víz, olaj.

  • Amerikai brownie

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 35 dkg cukor, 1,75 dl olaj, 17,5 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, ½ rúd vanília, vaj a kikenéshez, 10 dkg mogyoró.

  • Krémes sárgarépa leves

    Krémes sárgarépa levesA hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy minimum két literes fazékban az olajon közepes lángon megpirítjuk. Miközben kavargatjuk a hagymát, megtisztítjuk a sárgarépákat, és nagyobb darabokra vágjuk, egyenesen mehet a fazékba. Ráöntjük az egy liter vizet, beletesszük a két leveskockát, és lefedve főzzük forrástól 20 percig. Ha lejárt az idő, fakanállal kiveszünk egy darabot a fedőre, és ha már el tudjuk vágni vele, eléggé megpuhult. Ekkor levesszük a tűzről, beleszórjuk a szárított snidlinget és beleöntjük a tejet. Picit várunk, hogy hűljön, majd az egészet összeturmixoljuk.

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Hagymás rostélyos

    A rostélyos szeleteket hártyáitól megtisztítjuk, az izmokat és a széleit átvagdossuk és húsverõvel vékonyra kiverjük. Törött borssal meghintjük, leöntjük olajjal és félóráig állni hagyjuk.

  • Tofus sajttorta

    Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.

  • Joghurtos padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    4 kicsi padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl natúr joghurt, só, frissen õröltbors, kis csokor petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, 1 ek. olívaolaj

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Nyársonsült pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell esetleg még 10 dkg sonka, 6 dkg angolszalonna, 2 kisebb hagyma, 1 db savanyú uborka, só, csípõs grillezõ olaj.

  • A 100 magyar bor 2010

    November 11-én jelent meg a Népszabadság TOP 100 Magyar Bor címû kiadványa, amely idén is sorra veszi a méltán díjnyertes, kategóriájában kiemelkedõ borászati remekeket.

    Az évrõl évre megjelenõ magazin korábbi koncepcióját a szerkesztõk részben követték, részben megváltoztatták. A TOP 100 kiadvány minõsítõ kóstolásán eddig csakis olyan borok szerepeltek, amelyek rangos versenyeken már az élmezõnyben végeztek. Ebben az évben azonban e tételek mellett a felkért szakértõk további, általuk egyedinek tartott borokat is nevezhettek, ugyanakkor egy-egy pincészettõl legfeljebb két nevezés érkezhetett.

  • Brokkolis virsli

    A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütõben pirosra sütjük.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg élesztõ, 4 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, 2 evõkanál olaj.

  • Tojásos paradicsom

    Nyolc közepes, kemény paradicsomnak a szárral ellentétes oldaláról egy-egy vékony lapot levágunk, belsejét kikaparjuk, csak vékony húsréteg maradjon. A belsejét sóval, õrült borssal, szurokfûvel meghintjük, és borsónyi vajdarabot meg apró kockákra vágott fõtt füstölt húst rakunk az üreg aljára.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Dióskürt

    45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütõport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.