2024.04.19. - Emma

Kukoricagombóc

Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: 1 liter forrásban lévõ, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és 1 percig fõzzük. Hozzáadjuk a vegetát, a sót és a vajat, majd a tûzrõl lehúzva hozzákeverjük a tojássárgáját, és fedõ alatt duzzadni hagyjuk a masszát, kb. 10 percig. Utána vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és egy kivajazott tepsire rakjuk õket egymás mellé. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval, borssal és evõkanállal a gombócokra rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütõbe tesszük, míg a sajt meg nem olvad. Köretként tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!