Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsemlét apróra összevágjuk és a sört ráöntjük. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk az enyhén kicsavart zsemlével, a mustárral, a tojással, a szétzúzott fokhagymával és a fûszerekkel, majd hozzáadjuk az áztatás során visszamaradt sört is. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, zsemlemorzsában megforgatjuk és azt rá is nyomkodva, 170 fokra felforrósított olajba tesszük. 5-6 perc alatt piros-ropogósra megsütjük és lecsöpögtetve, fogvájót szúrunk bele. Sör mellé kitûnõ harapnivaló. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.