Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst, leginkább lapockát megmossuk és a fenti anyagokkal annyi húslevessel kevert vízben fõzzük, amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult, apróra metéljük és félretesszük. A fõzõlevet ezután berántjuk: ehhez a felhevített vajban a cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és állandó keverés mellett sötétbarnára pirítjuk, felöntjük egy deci vízzel, elkeverjük, és a fõzõléhez öntve, azt jól kiforraljuk. A levet ezután zsírtalanítjuk és leszûrjük, citromlével és borssal ízesítve befõzzük, hogy kellõ sûrûségû legyen. Hozzáadjuk a húst és együtt még egy ideig pároljuk. E ragunak pirosbarna színével, pikás savanyúságával kell kitûnnie, sem sûrûnek, sem ritkának, sem zsírosnak nem szabad lennie. A szokásos módon készült sonka vagy májgombóccal tálaljuk.