2024.04.19. - Emma

Dolce al Café

Hozzávalók: 30 dkg piskóta, 5 tojás, 15 dkg cukor, 1 nagy csésze kávé, 1 tk kávé beszóráshoz, 10 dkg édes tejszín, 4 ek rum, 10 dkg vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótát leterítek egy réteget egy tálban. Fél csésze kávét a rummal és 3 ek cukorral elkeverem és meglocsolom vele a piskótát. A vajat a maradék cukorral és a tojássárgájával habosra keverem és óvatosan belekeverem a másik fél csésze kávét.

A tojásfehérjét kemény habbá verem és belekeverem a krémbe. A piskótára kenek egy réteg krémet, majd megint piskóta, megint krém, míg a hozzávalók el nem fogynak. A végén kemény tejszínhabbal és kávéporral díszítem. Legalább fél órára a hûtõbe teszem.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!