rss
  • Camembert-rel töltött croissant

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

    loading...

    A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrom és meleg helyen kelesztem egy fél órát. Utána 6-8 gombócot formázok belõle, melyeket kb l5 centis átmérõjûre sodrok. Ezeket a lapokat egymásra teszem úgy, hogy közéreszelem a fagyos margarint.

    A "tortát" sugárirányban 8-felé vágom, a camembert sajtot vékony háromszõg alakúra szelem. Minden tésztacikk közepére ráhelyezek egy-egy sajtcikket és feltekerem. Tetejüket megkenem tojássárgájával és sütõpapírral kibélelt tepsibe teszem. Újra fél órát kelesztem. 220 fokos sütõben szép pirosra sütöm õket.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsös kuglóf

    Gyümölcsös kuglófA margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát, a sütőport meg a fűszereket a liszthez vegyítjük, és a tojásos masszához adjuk. A datolyát, a fügét és a koktélcseresznyét felaprítjuk, összekeverjük a diákcsemegével, majd a tojásos masszához adjuk. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben, 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, sütőpapírral letakarjuk. A kuglófot, ha megsült, 10 percig pihentetjük, majd kivesszük a sütőformából.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához: 26 dkg liszt, 80 dkg burgonya, 4 tojás, 25 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 35 dkg ricotta krémsajt, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál sütõpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.

  • Banán palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl édes palacsintatészta, 1 kg banán, 5 dkg porcukor, késhegynyi fahéj, olaj a kisütéshez.

  • Sváb pacal-lencse saláta

    Hozzávalók: 50 dkg elõfõzött pacal, 1 csésze lencse, ecet, só, frissen õrölt bors.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.

  • Hagymaleves

    Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.

  • Alpesi kávé

    A kávét forró vízzel készítsük el. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral és a rummal, majd adjuk a kávéhoz, Habverõvel habosítsuk fel, tegyünk hozzá tejszínhabot. Nagy csészében tálaljuk.

  • Garibaldi öntet

    Hozzávalók: 8 evõkanál majonéz, 1 evõkanál Bio mustár, 2 evõkanál fehér balzsamecet, 1 evõkanál kapribogyó, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi Cayenne bors, kis csokor snidling, só.

  • Fõtt húsos krumpli-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér.

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaníliás cukor.

  • Baconös csirkemell

    Baconös csirkemellA csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Barackos kocka

    Barackos kockaA tojásokat a cukorral, lekvárral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és sütőporral elkevert lisztet. 20*30 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barack darabokkal megszórjuk és 180 fokon megsütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, mindenképpen végezzünk tűpróbát! Ez a sütemény igazán gyors, egyszerű elkészíteni és nagyon ízletes finomság! Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 dl olvasztott vaj, 3 dl tej, 35 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 üveg őszibarack befőtt darabokra vágva. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Americano

    A vermutot jéggel elkeverjük, felöntjük a szódával, és narancsszelettel díszítjük.

  • Lángos medvehagymásan

    Lángos medvehagymásanA tejet meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk.Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, belekanalazzuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük.

  • Rakott metélt

    Hozzávalók: 40 dkg széles metélt, 8 dkg vaj, 3 db tojás, 12 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom héja, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dió, 7 dkg mazsola, 10 dkg barackíz, só.

  • Liszt nélküli vaníliás túrótorta

    Hozzávalók: 500 g zsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliaízû pudingpor, 175 g tejföl, 120 g cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 deci tej, 1 deci étolaj, 1 citrom reszelt héja.

loading...