2024.03.29. - Auguszta

Camembert-rel töltött croissant

Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrom és meleg helyen kelesztem egy fél órát. Utána 6-8 gombócot formázok belõle, melyeket kb l5 centis átmérõjûre sodrok. Ezeket a lapokat egymásra teszem úgy, hogy közéreszelem a fagyos margarint.

A "tortát" sugárirányban 8-felé vágom, a camembert sajtot vékony háromszõg alakúra szelem. Minden tésztacikk közepére ráhelyezek egy-egy sajtcikket és feltekerem. Tetejüket megkenem tojássárgájával és sütõpapírral kibélelt tepsibe teszem. Újra fél órát kelesztem. 220 fokos sütõben szép pirosra sütöm õket.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!