rss
  • Camembert-rel töltött croissant

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg Bakony Camembert sajt, tojássárgája a kenéshez.

    A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrom és meleg helyen kelesztem egy fél órát. Utána 6-8 gombócot formázok belõle, melyeket kb l5 centis átmérõjûre sodrok. Ezeket a lapokat egymásra teszem úgy, hogy közéreszelem a fagyos margarint.

    A "tortát" sugárirányban 8-felé vágom, a camembert sajtot vékony háromszõg alakúra szelem. Minden tésztacikk közepére ráhelyezek egy-egy sajtcikket és feltekerem. Tetejüket megkenem tojássárgájával és sütõpapírral kibélelt tepsibe teszem. Újra fél órát kelesztem. 220 fokos sütõben szép pirosra sütöm õket.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Tiramisu ízesítésű torta

    Tiramisu ízesítésű tortaKivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.

  • Meggyleves

    Hozzávalók: 2 l víz, 30 dkg meggy, 4 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, pici só, 2 csapott ek liszt, 1 dl tejföl, 2-3 szegfûszeg.

  • Extra ínyenc tojáslepény

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, 10 dkg gomba, 10 dkg spárga, 1 banán, 5 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, só, õrölt fehérbors, 2 dkg gyömbér, 1 dkg szerecsendió.

  • Töltött kivi

    Hozzávalók: 8 db kivi, 15 dkg csirkemell, 15 dkg Anikó sajt, 6 dkg majonéz, reszelt citromhéj, 1 narancs leve és reszelt héja; a majonézhez: 2 tojássárgája, csipet só, bors, 2 dl olaj, 1 mokkáskanál citromlé.

  • Hagymás ránotott csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evokanál olaj, 1 evokanál citromlé, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Kukoricaköret

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi õrölt fehér bors.

  • Rizses hús

    Rizses húsA húst apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk fél bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, ha kell, az elpárolgó vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is. Mikor a hús megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és még pár percig együtt főzzük.

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Daragaluska egyszerûen

    Hozzávalók: 1 db tojás, 3 evõkanál búzadara, só, finomra vágott zödségzöld, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Jércemell-saláta almával

    Elkészítés:
    A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az elõmelegített margarinban megsütjük. Hagyjuk kihûlni. Az almát, uborkát alaposan megmossuk, az alma magházát eltávolítjuk, majd mindkettõt felcsíkozzuk. Kevés szûrt citromlével megöntözzük, hogy az alma ne barnuljon meg. A hozzávalókat tálba tesszük, a salátaöntetet kevés fahéjjal utóízesítjük, majd a salátára öntjük, átkeverjük. Felhasználásig hûtõben tartjuk. Tálaláskor szezámmaggal hintjük meg.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Áfonyás briós

    Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Sajtgolyók

    SajtgolyókA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük. A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket. Majd konyhai papírtörlőre szedjük. Bármilyen mártogatóssal, sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

  • Sütõtök lekvár naranccsal

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, 3 narancs, 2 tasak zselatinpor, 15 dkg cukor, 1 dkg vaj.