2024.03.19. - József, Bánk

Pörköltfelfújt

Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás, 2 evõkanál vaj, 4 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika, 1 evõkanál só, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A szóját 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk. Az olajon megpároljuk a felkockázott hagymát a szójával. Megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntve puhára fõzzük. Hagyjuk hûlni. A vajat felolvasztjuk (egy kávéskanálnyit félreteszünk), lehúzzuk a tûzrõl, majd a tejjel és a liszttel csomómentesen elkeverjük. Ha egy kicsit kihûlt, hozzáadjuk a tojássárgákat. Ízesítjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A szójapörköltet ledaráljuk, beletesszük a metélt petrezselymet és a tojáshoz adjuk. Belekeverjük a tojásfehérjéket. Egy õzgerincformát kivajazunk, morzsával megszórjuk és a masszát beletöltjük. Meleg sütõben, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit lehûlni, mielõtt kifordítjuk a formából.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!