2024.04.16. - Csongor

Túrótorta tejszínnel

Hozzávalók: 2 dkg zselatin, 1,5 dl víz, 40 dkg túró, 40 dkg tejszínhab, 13 dkg cukor, 10 dkg joghurt, 1 kerek sárga piskótalap, 1 citrom reszelt héja. Tetejére: 20 dkg fehér csokoládé, 75 ml tejszín, ostya lapok díszítésnek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zselatint feloldjuk a vízben, a túrót alaposan összetörjük majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a joghurttal és a tejszínhabbal. Egy kompótos tányérral kiveszünk belõle a díszítéshez. A többihez gyors keverés közben hozzáadjuk a meleg zselatint.

A piskótalapot kettévágjuk, a tortaformába tesszük az alsó lapot, majd gyorsan ráöntjük a túrós tejszínhabot és befedjük a másik lappal. Hûtõbe tesszük kb. 2 óráig. Közben elkészítjük a tetejére a mázat. A tejszínt felforraljuk, majd a tûzrõl levéve feloldjuk benne a fehér csokoládét. A torta tetejét bevonjuk a mázzal, majd a félretett tejszínes túróval az oldalát úgy, hogy még maradjon egy kevés a rozettáknak is. Végezetül a tetejét ostyalapokkal díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!