2024.04.19. - Emma

Töltött libacomb

Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk és vízben megfõzzük. Miután leszûrtük, megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A gesztenyét darált hússal, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemzölddel fûszerezzük. A megtisztított, megmosott libacombok bõrét a kezünkkel fellazítjuk és a tölteléket a bõr alá töltjük. A combokat jénaiba vagy tepsibe rakjuk, kevés ételízesítõs vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és sütõbe megpároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, levesszük a fóliát és pirosra sütjük a combokat. Vajon párolt vegyes zöldségekkel és sült almával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!