2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti vaníliakrémes epres süti

Hozzávalók: 125 g sütõmargarin, só, 2 ek. juharszirup, 200 g líszt, 4 db tojás, A töltelékhez és a díszitéshez 1 rúd vanília, 750 ml tej, 7 tojássárgája, 135 g cukor, 40 g líszt, só, 20 szem eper, csokoládéforgács, porcukor a szóráshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Felforraljuk a margarinnal, a sóval és a juharsziruppal elkevert 200 ml vizet. Egyszerre beleöntjük a lisztet, és erõsen addig keverjük, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától. A masszát keverõtálba tesszük és hagyjuk kissé kihûlni. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A sütõt 200°C fokra felmelegitjük. A sütõ lemezt kibéleljük sütõpapírral. A masszát sima végû nyomózsákba töltjük, és két, 20 cm átmérõjû kört alkotva, egymástól körülbelül 1 cm távolságban összefüggö halmokat nyomunk a sütõpapírra. A tésztát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihûlni.

A krémhez felvágjuk a vaníliát, kikaparjuk a belsejét és az üres rúddal együtt a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgáját 125 g cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sót. A forró tejet a tojásos krémhez keverjük, majd visszaöntjük a tejes edénybe. A krémet állandó keverés mellett felforraljuk. Majd szitán átsimítjuk, a tetejét meghintjük porcukorral, és hagyjuk kihûlni. Az epret megmossuk,lecsepegtetjük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A nyomózsákba beletöltünk 6 ek. vaníliakrémet, a maradékot rásimítjuk az egyik tésztalapra, rárakjuk az eperfelét, majd ráhelyezzük a másiktésztalapot. A süteményt a nyomózsákból kinyomott krémmel, a maradék eperrel, a csokoládéforgáccsal és porcukor szórással díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!