Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Felforraljuk a margarinnal, a sóval és a juharsziruppal elkevert 200 ml vizet. Egyszerre beleöntjük a lisztet, és erõsen addig keverjük, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától. A masszát keverõtálba tesszük és hagyjuk kissé kihûlni. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A sütõt 200°C fokra felmelegitjük. A sütõ lemezt kibéleljük sütõpapírral. A masszát sima végû nyomózsákba töltjük, és két, 20 cm átmérõjû kört alkotva, egymástól körülbelül 1 cm távolságban összefüggö halmokat nyomunk a sütõpapírra. A tésztát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihûlni.
A krémhez felvágjuk a vaníliát, kikaparjuk a belsejét és az üres rúddal együtt a tejhez adjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgáját 125 g cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sót. A forró tejet a tojásos krémhez keverjük, majd visszaöntjük a tejes edénybe. A krémet állandó keverés mellett felforraljuk. Majd szitán átsimítjuk, a tetejét meghintjük porcukorral, és hagyjuk kihûlni. Az epret megmossuk,lecsepegtetjük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A nyomózsákba beletöltünk 6 ek. vaníliakrémet, a maradékot rásimítjuk az egyik tésztalapra, rárakjuk az eperfelét, majd ráhelyezzük a másiktésztalapot. A süteményt a nyomózsákból kinyomott krémmel, a maradék eperrel, a csokoládéforgáccsal és porcukor szórással díszítjük.