2024.04.19. - Emma

Húsvéti tejszínes sonkaleves

Hozzávalók: 4 személyre: 60 g vaj, 40 g liszt, 2 csokor petrezselyem, 1 csokor zsálya, 150 g fõtt füstölt sonka, 500 ml tej, 400 ml sonka fõzõlé, 200 ml fehérbor, 100 ml tejszín, õrölt bors, (só!) 1 szem mokkacukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a sonkalével és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, (kostoljuk meg és ha szükséges sóval), borssal és egy szem (Ízfokozó) cukorral ízesítjük.A zöldfûszereket megmossuk, lerázzuk, apróra vágjuk és a levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább. A levest csészékbe szedjük, megszórjuk a fõtt sonkakockákkal. Tûzforrón tálaljuk és kalácsot kínáljunk hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!