2024.04.18. - Andrea, Ilma

Húsvéti sonkás muffin

Hozzávalók: 140 g burgonya, 20 g élesztõ, 300 g liszt, só, 1db kis zöldpaprika, 1 csomag újhagyma, 200 g fõtt sonka, 50 ml tejszín, liszt, 24 db muffinpapir;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A burgonyát megfõzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Az élesztõt 200 ml langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet meg az áttört burgonyát, és jól összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjük. A felkockázott paprikát és a felkarikázott újhagymát megolvasztott vajon állandó keverés mellett pár perc alatt megpároljuk. Tálra rakva. kihütjük.

A sonkát apróra felkockázzuk, és a zöldségekkel összekeverjük. A keverékbõl keveset félreteszünk, a többit lisztezett deszkán a tésztába gyúrjuk. Rudat formálunk belõle, és 12 darabra vágjuk. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit 2-2 muffinpapírral kibéleljük. Szilikonosat nem kell bélelni! A tésztadarabokat lisztes kézzel golyóvá formáljuk, és a formákba rakjuk. Még kb. 15 percig, kelesztjük. A muffinokat a tejszínnel megkenjük, és a maradék sonkás keverékkel megszórjuk. Elõmelegített sütõben, 200 °C kb. 25 percig, sütjük. A kész muffinokat a tepsibõl azonnal kivesszük, és rácsra téve hûlni hagyjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!