rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Húsvéti sonkás muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 140 g burgonya, 20 g élesztõ, 300 g liszt, só, 1db kis zöldpaprika, 1 csomag újhagyma, 200 g fõtt sonka, 50 ml tejszín, liszt, 24 db muffinpapir;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés:

    A burgonyát megfõzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Az élesztõt 200 ml langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet meg az áttört burgonyát, és jól összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjük. A felkockázott paprikát és a felkarikázott újhagymát megolvasztott vajon állandó keverés mellett pár perc alatt megpároljuk. Tálra rakva. kihütjük.

    A sonkát apróra felkockázzuk, és a zöldségekkel összekeverjük. A keverékbõl keveset félreteszünk, a többit lisztezett deszkán a tésztába gyúrjuk. Rudat formálunk belõle, és 12 darabra vágjuk. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit 2-2 muffinpapírral kibéleljük. Szilikonosat nem kell bélelni! A tésztadarabokat lisztes kézzel golyóvá formáljuk, és a formákba rakjuk. Még kb. 15 percig, kelesztjük. A muffinokat a tejszínnel megkenjük, és a maradék sonkás keverékkel megszórjuk. Elõmelegített sütõben, 200 °C kb. 25 percig, sütjük. A kész muffinokat a tepsibõl azonnal kivesszük, és rácsra téve hûlni hagyjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almafõzelék

    A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévõ vízbe tesszük. Hozzáadjuk az ízesitõket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hidegvízzel, vagy ha van tejfellel, összekeverjük és a forrásban lévõ fõzelékre öntjük. Egyszeri felforralás után a tûzrõl levesszük.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Cumberland-mártás

    Hozzávalók: 70 dkg ribizkekocsonya, 1 db narancs, 1 db citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár;

  • Pritaminos túrósajt

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 l tej, 1 tojás, 50 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál pritaminpaprika-krém, 1 kiskanál szódabikarbóna.

  • Aszaltszilvás-diós pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet pulykamell filé, fél csésze mag nélküli aszalt szilva, 3 evõkanál durvára vágott dió, 3 kanál morzsa, l tojás, só, kevés fahéj, 2 kanál olaj, 1 kanál méz.

  • Répatorta

    RépatortaMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, vagy használjunk sütőpapírt. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze őket, majd amikor a liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek elvegyültek, tegyük hozzá a lereszelt sárgarépát és keverjük el. Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojást, cukrot, barnacukrot és joghurtot. Óvatosan keverjük a masszához az olajat, majd az egész keveréket dolgozzuk össze a sárgarépás liszttel. Öntsük a tortaformánkba a tésztát, majd körülbelül 45 percet süssük magasabb hőfokon, végül 15-20 percet alacsony hőfokon.

  • Lengyel fejes saláta

    Leveleire szedünk, megmosunk, megszárítunk, és kisebb darabokra tépünk egy nagy fej salátát. Összekeverjük egy doboznyi levétõl lecsurgatott konzerv kukoricával, és jégbehûtjük.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Fokhagymaleves

    FokhagymalevesA megpucolt vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el a felhevített olajon pirítani majd adjuk hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsuk le egy picit. Vegyük le a tűzről és óvatosan keverjük bele a lisztet. Öntsük fel 1/2 liter vízzel (aki hígabban szereti tehet bele többet is) és adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Ha összeforrt a leves jó alaposan turmixoljuk össze majd forraljuk fel utoljára is! Ízlés szerint lehet bele tenni sajtot is. Száraz kenyeret apróra vágva kicsit megpirítjuk és fogyasztáskor ebből teszünk a levesbe.

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

  • Gyömbéres csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 6 centis gyömbérdarab, 4 szem borókabogyó, só, bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 kisebb csilipaprika, szétmorzsolva, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 evõkanál liszt, 2 körte, 2 dl fehérbor.

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, kevés só, 50-60 deka érett paradicsom, 5 deka cukor, 3 deci savanyú tejföl.

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Zöldséggel töltött karaj

    Zöldséggel töltött karajA zöldséget az olajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon.Sóval, borsikafűvel fűszerezzük. A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval. A szeletek közepére helyezünk 1 kanálnyi zöldséget és szorosan feltekerjük majd begöngyöljük a baconszalonnával. A tekercseket egymás mellé letesszük egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús megpuhul. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét. A megmaradt párolt zöldséggel tálaljuk.

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...