2024.04.24. - György

Húsvéti pulykamell

Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megsózott, fûszerezett pulykamellekre nyílást vágunk, és megtöltjük a következõ töltelékkel. A megdarált (vagy apróra vágott) sonkát, a megtisztított apróra vágott és olajon megpirított hagymát és 2 db fõtt tojást amit villával összetörünk, egy nyers tojással összekeverünk. Megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott piros parikát és a zöldfûszereket, tormát, és ha szükséges akkor kevés szárnyas fûszerrel ízesitjük. Lezárjuk a nyilást, és a szeleteket lisztben, tojásban, zsemlemorzsában kipanírozzuk, és bõ zsíradékban kisütjük.Hasábburgonyával, burgony golyókkal, vagy pürével tálaljuk. Friss joghurtos salátával együtt kináljuk.

Tipp: Ha picit lazának érezzük a tölteléket akkor keverjünk bele egy kevés zsemlemorzsát. Finomabb lesz a bundázásunk ha kevés tört mandulát, vagy mogyorót keverünk a morzsához.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!