Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Húzzuk le a báránycomb bõrét, ha szükséges és konyhai törlõvel töröljük szárázra. Hámozzunk meg 5 gerzd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagymanyómon. Õröljünk rá bõségesen borsot és keverjük el a konyakkal, majd cseppenként keverjük hozzá az olajat. A fûszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erõs alufólián.
A fokhagymás olajjal dörzsöljük be a combot, fektesük az alufóliára és szórjuk rá egycnletesen a maradék fûszereket. Csavarjuk az alufóliába a combot. 1 napig hûvös helyen, de nem hütõszekrényben hagyjuk pácolódni.
Másnap a fûszernövényeket távólitsuk el róla. A vajat keverjük habosra, fokhagymanyomon nyomjuk át a maradék fokhagymát, és keverjük össze. A comb minden oldalát sózzuk be, helyezzük sûtõrácsra. kenjük be a fokhagymás vajjal. 250 °C fokra, elõmelegitett sütõbe tegyük be úgy,hogy a lecsepegõ zsirt egy tepsi felfogja. A hõfokot csökkentsük 200°C fokra és 45-50 percig süssük, ezalatt a comb belseje halvány rózsaszin lesz. Fektessük a combot elõmelegitctt tálra és takarjuk le alufólával, majd tegyük vissza a kikapcsolt, sütõbe,hogy meleg maradjon.
A lecsepegett zsirt öntsük lábasba, adjuk hozzá a vörösbort és a levest, fõzzük el a levét, és finom szitán szûrjûk át egy másik lábosba. Adjuk hozzá a tejszint és nagy lángon süritsük krémszerûvé. Sózzuk borsozzuk. A combot vágjuk vékony szeletekre, és ízlés szerinti köretekkel tálaljuk.A mártást külön kináljuk mellé.