rss
  • Húsvéti bárányborda alufóliában

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

    Elkészítés:

    A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük (leheletnyi) sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tûzálló tálat vagy tepsit kibélelünk alufóliával és az aljára vékonyra szelt szalonnát, terítünk. Erre fektetjük a hússzeleteket, és sonkát. Vékonyan megkenjük tormával, és az egészet befedjük a karikára vágott hagymával és a megtisztított nyers, karikára vágott burgonyával. Megszórjuk sóval, borssal, és kevés õrölt rozmaringgal. Majd gondosan betakarjuk vékony szalonnaszeletekkel és a fóliát ráhajtva a sütõben, a hús minõségétõl függõen, 175°C fokon egy és másfél órán átsütjük. ( a felvételen látható bordákat 1 óra alatt sütöttük készre)Tálaláskor csak szétnyitjuk a fóliát, a tetejére pár szál rozmaringlevelet rakunk. Tepsiben vagy a tûzálló tálban is asztalra adhatjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos, paprikás táskák

    Hozzávalók: 1 db vörös hüvelyû paprika, 1 csomag újhagyma, 15 dkg juhtúró, 10 dkg frissen reszelt parmezán (vagy más kemény sajt), 1 csomag konyhakész omlós tészta (40 dkg), 1 db tojás, só, bors.

  • Curry-szószos húsgombócok

    Curry-szószos húsgombócokA darált húsból, a nagyon apróra vágott hagymával, a felvert tojásokkal, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, a sóval és borssal fasírt masszát készítünk. Kigombócozzuk, és forró olajban megsütjük, majd egy tűzálló edénybe szedjük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, a curryt. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a borral és a húslével. Sűrű mártássá forraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A gombócokra borítjuk, majd 10 percig ebben a mártásban főzzük a fasírtgolyókat. Gombás párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, Fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Húskenyér raclette

    Hozzávalók: 40 dkg húskenyér, vaj, mustár, bors, 1 pritaminpaprika, 60 dkg raclette-sajt.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Hagymás, ecetes gombasaláta

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 30 dkg csiperkegomba, vagy egy üveg gombakonzerv, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Mentás zöldborsóleves

    Hozzávalók:

    8 vékony karéj kenyér, 2*2 cm-es kockákra vágva vagy 25 dkg-s vekni kicsipkedett belseje, olívaolaj, tengeri só és frissen õrölt bors, 1 nagy marék friss mentalevél, 20 dkg pancetta vagy húsos szalonna (én most erdélyi szalonnát használtam), 1 cs zöldhagyma, durvára aprítva, 2 diónyi vaj, 50 dkg zöldborsó, 1,1 l alaplé, 1 dl tejszín, a tálaláshoz tejföl

  • Túrógaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 db tojás, 8 dkg búzadara, 1 dkg só, 5 dkg vaj.

  • Húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg csirkemell
    - 1 közepes hagyma
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 2+2 evõkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 15 dkg liszt
    - 3 tojás
    - 4 dl tej
    - 3+1 dl tejföl
    - 2 szál petrezselyem

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Gombapaprikás

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3-4 szál petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 evõkanál zsiradék, liszt, pirospaprika, só.

  • Banana Rum Frappe

    Shakerben összerázzuk, jéggel töltött koktélospohárban szûrjük.

  • Túróval töltött csukafilé

    Hozzávalók: 4 db csukafilé, 30 dkg túró, 2 fej fejessaláta, 2 db citrom, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 1 csomó kapor, 2 dkg só, 8 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Fehérboros gombasaláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg rókagomba
    - 2 fej római saláta vagy 1 fej kisebb jégsaláta
    - 10 dkg-ként 1 dl száraz fehérbor
    - 10-dkg-ként 5 dkg vaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 szál újhagyma
    - olívaolaj
    - só, bors

  • Balalajka

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához