2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Húsvéti bárányborda alufóliában

Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük (leheletnyi) sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tûzálló tálat vagy tepsit kibélelünk alufóliával és az aljára vékonyra szelt szalonnát, terítünk. Erre fektetjük a hússzeleteket, és sonkát. Vékonyan megkenjük tormával, és az egészet befedjük a karikára vágott hagymával és a megtisztított nyers, karikára vágott burgonyával. Megszórjuk sóval, borssal, és kevés õrölt rozmaringgal. Majd gondosan betakarjuk vékony szalonnaszeletekkel és a fóliát ráhajtva a sütõben, a hús minõségétõl függõen, 175°C fokon egy és másfél órán átsütjük. ( a felvételen látható bordákat 1 óra alatt sütöttük készre)Tálaláskor csak szétnyitjuk a fóliát, a tetejére pár szál rozmaringlevelet rakunk. Tepsiben vagy a tûzálló tálban is asztalra adhatjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!