2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti bárány

Hozzávalók: 6 személyre 100 g sütõmargarin, 1 ek. búzadara, 150 g cukor, 3 db tojás, 150 g liszt, porcukor a szóráshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

2 ek. olvasztott margarinnal kikenjük a bárány alakú sütõformát, majd meghintjük a búzadarával. A sütõt 175°C fokra felmelegítjük. A cukrot krémesre keverjük a megmaradt puha margarinnal, majd beledolgozzuk a tojásokat, rászitáljuk a lisztet, és az egészet összekeverjük. A kevert tésztát a formába töltjük, és a sütõ középsõ részében kb. 25 percig sütjük. Kivesszük és rövid ideig pihentetjük, hogy a gõz eltávozhasson. A sütõformát óvatosan kinyitjuk, és a bárányt egy kés segítségével kiszedjük belõle. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihûlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!