2024.03.19. - József, Bánk

Lengyel sajtmártás

Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, õrölt borsot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal fõzd puhára. Ezután turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú
tûzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot.

Amikor a sajt már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod) adhatsz még hozzá egy kis borsot. Ha a mártást nem találod elég sûrûnek, akkor kap szerepet a liszt: kevergetés közben óvatosan szitálj belõle egy kicsit a masszába, s végül fõzd össze az egészet.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!