2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti sonkás batyu

Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, 30 dkg fõtt füstölt sonka, 2 fõtt tojás, 1 csomag újhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg hántolt tökmag;

A kenéshez: 1 tojás;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sütõt elõmelegítjük. A füstölt húst és a tojást apró kockára vágjuk. Egy tálban óvatosan összekeverjük a reszelt sajttal és a felkarikázott újhagymával. A tésztát kinyújtjuk és négyszögekre felvágjuk. (kb. 8*8-asokra) Mindegyik közepére egy-egy adag tölteléket teszünk.
Összefogjuk a szemben lévõ sarkokat. Tojással megkenjük. Tetejét megszórjuk a tökmaggal. Forró sütõben aranybarnára sütjük. ( kb. 15-20 perc alatt)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!