2024.04.20. - Tivadar

Szerb rostélyos

Hozzávalók: 80 dkg rostélyos (csont nélkül), só, 4 evõkanál zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi köménymag, 1 1/4 kg kelkáposzta, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A felszeletelt rostélyosokat kiverem, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elõsütöm, majd félreteszem. A sütõzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fûszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom és ebben párolom az elõsütött rostélyosokat. Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom, sós vízben félig puhára fõzöm és leszûröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje, majd készre fõzöm. Az elkészült rostélyosokat utánízesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát. Sós burgonyával kínálom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!