rss
  • Fettucine kagylóval

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg széles szalagtészta, 1 kanál extra vergine olaj, 4 ek vaj, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg csiperke, 1 csomó petrezselyemzöld, fél kg konzerv kagyló, só, bors.

    A vajat megolvasztom, majd megforgatom rajta az apróra vágott fokhagymnát, a felszeletelt gombnát és kb 10 perc után az apróra vágott petrezselymet is. Még 5 percet párolom, majd hozzáadom a lecsepegtetett kagylókonzervet. Ezzel már csak mintegy 2 percig forralom, sózom, borsozom és a lecsepegtetett tásztába keverem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot. A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le.

  • Gombás uborkasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 1 egész tojás, 5 dkg élesztõ, 1 kis kávéskanál só, 1 db (2 dl-es) tejföl, vagy tejszín, 5 dkg. reszelt sajt.

  • Tárkonyos körözött

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 20 dkg vaj, 3 fej lilahagyma, 8 dkg póréhagyma, 1 dl tejföl, tárkonylevél, õrölt köménymag, pirospaprika, só.

  • Francia tükörtojás

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

  • Tiroli rétes

    Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Rakott csirkemell ananászosan

    Rakott csirkemell ananászosanEgy tűzálló tálat kikenünk olajjal vagy vajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tálban. A húst egyenletes kis kockákra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is feldaraboljuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, maj d megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül kicsit hagyjuk még sülni, hogy a sajt szépen megpiruljon.

  • Mákos-áfonyás kekesz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Ízvarázs füzetek: Csábító muffinok

    Egyszerû elkészíteni és nagyszerû élvezni a muffin különbözõ variációit - nem csoda, hogy a muffin világszerte közkedvelt. Tálalhatjuk, forrón, langyosan vagy hidegen, ötórai teához vagy különálló desszertként vagy akár uzsonnára is igazi csemege.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Francia mákos

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 6 evõkanál víz, 25 dkg liszt, 10 dkg mák (egészben nem darálva!), 2 sütõpor.

  • Sonkával tojással töltött pite

    Sonkával tojással töltött piteA tésztához való lisztet egy tálba szórjuk, csipetnyit megsózzuk, a kis kockákra vágott hideg margarint hozzáadjuk, majd két tenyerünk közt morzsolgatva, a vége felé a vizet hozzáadva gyors mozdulatokkal (ne legyen ideje megmelegedni a kezünktől a margarinnak) tésztává gyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (pié formát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal.

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Olcsó cseh fánk

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 dkg élesztõ, tej szükség szerint, só.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Süni süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 1 csésze fõzött kávé
    - ízlés szerint porcukor
    - 3 ek kakaópor
    - 3 ek lekvár
    - ízlés szerint rum
    - földimogyóró
    - csokoládé

  • Ricottás-spenótos cannelloni

    Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;