rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Parasztos báránysültek nyárson

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    Vágjuk a virslit három darabra, a vesét kétfelé, a paradicsomot pedig négyfelé. A gombafejeket hagyjuk meg egészben. Mindegyik nyársra egyenlõ arányban szúrjuk fel a különbözõ összetevõket. Locsoljuk meg jól olajjal. Tegyük lecsöpögtetõs nyárssütõbe, és 5 perc múlva forgassuk meg. Ismételjük meg a mûveletet a teljes sütésig. Sóval, borssal ízesítsük. Citromkarikákkal tálaljuk;


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyés pulykamell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;

  • Vadas marha, krumpligombóccal

    Hozzávalók:

    1 kg marhahús, 5 szál sárgarépa, ¼ zeller, 3 fehérrépa, 2 ek mustár, almaecet, 1 lilahagyma, ½ pohár tejföl, só, pár szem fekete bors, 2 babérlevél; Krumpligombóchoz: 1 kg krumpli, 20 dkg finomliszt, 1 egész tojás, csipet só, 1 diónyi zsír

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, törött bors, ízlés szerint só.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Ínyenc krumplifozelék

    Hozzávalók: 60 dkg tisztított krumpli (nem szétfövo fajta), 2 dl tejföl, 3 evokanál olaj, 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evokanál vágott petrezselyem), 1 evokanál vegeta, 1 evokanál paradicsompüré, 1 pici fej vöröshagyma, kevés só, csipetnyi porcukor, csipetnyi törött fehér bors;

  • Fûszeres sajttal töltött kosárka

    Hozzávalók 4 személyre: Az omlós tésztához: 250 g liszt, só, 1 tojás, 125 g puha vaj. A töltelékhez és díszítéshez: 3 ek. krémsajt, 1 tojás, 1 cs. mélyhûtött vegyes zöld fûszernövény, só, bors, cayenne-i bors, 100 g juhsajt, 1 fej lilahagyma, 8-12 levél saláta, 4 ágacska petrezselyem.

  • Hagymás sajtos túrótorta

    Hozzávalók:

    1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Gundelpalacsinta

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

  • Spárgás gombasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.

  • Tejfölös-mustáros krumplisaláta

    Hozzávalók: 5-6 adaghoz: 1,5 kg burgonya, 25 dkg bacon, 7,5 dkg mustár, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejszín, 6 dl tejföl, 1 tasak Steak fûszerkeverék, snidling vagy lilahagyma.

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Kiwilekvár

    Hozzávalók: 1 kg érett kiwi, 1 narancs, 1 citrom, 1 kg zselécukor, fél dl Curacao.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

  • Csipkebogyó szörp

    Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Sajtos-paradicsomos csirkemell

    Sajtos-paradicsomos csirkemellA csirkemelleket középen szétnyitjuk. Kicsit kiklopfoljuk. Ne vékonyra, mert kétszer fogjuk sütni és kiszárad! A paradicsomokat felszeleteljük. Az oregánót, bazsalikomot, ha friss apróra vágjuk. A csirkemelleket szárnyas fűszerrel megszórjuk és serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Egy tűzálló tálba /tepsi, jénai/ egymás mellé fektetjük a melleket. Egyenként 3-4 szelet paradicsommal betakarjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel és 2-3 szelet sajttal lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre amíg a sajt ráolvad és egy kis színt kap!

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...