rss
  • Rakott zöldköret

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta

    Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A sárgabab végeit lecsípjük és felvágjuk. Lobogó, sós vízbe dobjuk a répát és a zöldbabot, 5 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a borsót is, és további 5 percig pároljuk, utána leszûrjük. A rizst megfõzzük. A vaj felével kikenünk egy tûzálló tálat, ráterítjük a rizs felét, vegetával és sóval megszórjuk, majd következik a zöldségréteg, ezt is ízesítjük vegetával, végül rizzsel takarjuk. Olvasztott, sós vajjal meglocsoljuk és forró sütõben, kb. 10 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kefíres cseresznyés, meggyes lepény

    Hozzávalók: 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 1 pohár étolaj, 4 db tojás, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg meggy, 20 dkg cseresznye, 20 dkg meggy, 10 dkg darált dió.

  • Grillezett amerikai oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Zöldséges rakottas kolbásszal

    Hozzávalók: 1/2 doboz csemegekukorica, 1 nagy sárgarépa, 25 dkg brokkoli (mirelit is lehet), 25 dkg karfiol, 2,5 dl tej, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz), 20 dkg fokhagymás kolbász, 5 dkg gouda sajt, reszelt szerecsendió, só, fehér bors, a forma kikenéséhez margarin.

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Õszibarack borban

    Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;

  • Unicumturmix

    Hozzávalók: 8 dl tej, 0,5 dl mez, 2 dl Unicum, 2 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2dl ásványvíz.

  • Krumplinudli

    A burgonyát fõzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihûlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belõle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat.

  • Tésztás, gombás padlizsán

    Hozzávalók: egy közepes méretû padlizsán, csavaros, tojás nélküli száraztészta (teljes kiõrlésû biolisztbõl készült), gomba (csiperke), tejföl (elhagyható), petrezselyem, hagyma, só, olaj, zöldségkeverék (vagy Vegeta).

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • Töltött paprika csirkemellbõl

    Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell vagy tyúkmell, 10 deka császárhús, 12 db közepes paprika, 20 deka rizsa, 2 kisdoboz paradicsompüré, só, õrölt bors, rozmaring, 2 tyúkhúsleves kocka, 2 evõkanál olajos rántás, 1 tojás, 10 deka cukor;

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Áfonyás briós

    Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.

  • Lencsefõzelék pulykacombbal

    Hozzávalók 6 személyre: A fõzelékhez: 50 dkg lencse, 1/2 l füstölt lé, kockából, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika, 1 evõkanál mustár, 2 dl tejföl.

  • Krémes ribizlis sütemény

    Krémes ribizlis süteményAz egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, főzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. Mixerrel keverjük habosra a margarint és kanalanként adjuk hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és sűrűn rakjuk ki ribizlivel. A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. Pár órára helyezzük hűtőbe fogyasztás előtt.

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.