rss
  • Hamis fasírt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg fõtt szójabab darálva, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zsemle, só, pirospaprika, bors, 1 tojás, olaj.

    A szójababot összedolgozzuk az apróra vágott hagymával, tört fokhagymával, áztatott zsemlével, nyers tojással, sóval, borssal, piros paprikával. Kézzel apró fasírtokat készítünk, és forró olajban pirosra sütjük. Babsalátát tálalunk hozzá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Sárga mandulás rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál õrölt szegfûbors, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, só (ízlés szerint).

  • Csikóstokány üvegben

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk pirospaprika, só, 3 kk törött bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél dl olaj.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

  • Pacaltokány

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi paprika, kávéskanálnyi õrölt feketebors, só, kevéske liszt.

  • Töltött sonka

    Hozzávalók:

    - 24 szelet sonka
    - 1 kg franciasaláta alap
    - 3 db savanyú uborka
    - 10 db tojás
    - 1 flakon majonéz
    - 1 nagy doboz tejföl
    - 1 ek mustár
    - bors
    - pici porcukor
    - fél húsleves-kocka
    - 1,5 dl víz
    - 25 g étkezési zselatin

  • Erdélyi mézes pogácsa

    12 dkg porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanillincukrot félóráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfûszeget, 1 citrom reszelt héját, és 15 dkg langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert 1/2 csomag Váncza-sütõport, és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj 20dkg liszt 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.

  • Almás túrótorta

    Simára keverünk 50 deka sovány áttört tehéntúrót egy deci tejföllel, 15 deka cukorral, egy nyers tojással, öt deka olvasztott vajjal, és hozzáadunk 10 deka mazsolát.

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb vagy -mell, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, diónyi friss gyömbér reszelve.

  • Spenótos-surimis rizottó

    Hozzávalók:

    40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, és oregano.

  • Olasz csirke

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb csirke, de természetesen készülhet csak combból vagy csirkemellbõl is, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál liszt, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 12 olívabogyó, 1 csomó petrezselyem, 1 dl bor, só, õrölt bors.

  • Spenótos húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált pulykahús, 25 dkg friss spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 10 dkg vaj, 1 evõkanál fenyõmag (el is maradhat, mert az ára elég borsos), só, bors, olaj a sütéshez.

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Akácvirág-szörp

    Hozzávalók: 70 dkg akácvirág, 6 l víz, 3 közepes citrom, 25 dkg akácméz, 1,5 kg cukor, 1 ek aszkorbinsav, szalicil.