rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtgombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    Az egész tojást habosra verjük és a zsemlemorzsával összekeverjük. A sóval, a borssal és a megtisztított, zúzott fokhagymával fûszerezzük. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a fûszeres masszát és apránként hozzáadjuk az elõzõleg összekevert reszelt sajtokat. Nedves kézzel kis gombócokat formálunk belõle, és kis részletekben beletesszük a 180 fokra hevített olajba. (Nagyon megnõ a gombócok térfogata!) Igen gyorsan, 3-4 perc alatt megsütjük. Ügyeljünk, nehogy a sajt barnára süljön, mert keserû lesz az étel. Bor- vagy sörkorcsolyának, vendégváró falatnak igen alkalmas, de gomba- vagy paradicsommártással önálló fõétel is lehet. Gyorsan készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcsfõzelék

    Hozzávalók:

    - 2 marék piros ribizli
    - 4 marék fekete meggy
    - 3 marék fekete cseresznye
    - kevés víz
    - cukor ízlés szerint
    - 3 dl natúr joghurt
    - 1 csomag epres pudingpor
    - pár csepp vaníliaaroma

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Tojásrántotta túróval

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 db tojás, metélõhagyma, só, 5 cl olaj.

  • Húsvéti narancsos sárgarépa leves

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 1csomag újhagyma 1-2 ek olívaolaj, 4 dl húsleves, 125 ml fõzõtejszín, 2 db narancs, só, õrölt fehér bors, esetleg kevés cukor, kapor;

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Váncsa István: Lakoma

    Váncsa István új szakácskönyve a Lakoma címû sorozat elsõ darabja, amely a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel.

    A könyv (akár a szerzõ elõzõ szakácskönyve, amelybõl már csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek is fõznek belõle) nem csupán jól használható szakácskönyv, egyszersmind fölöttébb élvezetes olvasmány, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza, lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg.

  • Jeges narancsos tea

    Hozzávalók: 1 l narancsízû tea 1 dl vörösbor 3 cl rum néhány narancsszelet.

  • Sült borjúmáj

    Hozzávalók: 70 dkg borjúmáj (lehet sertésmáj is), 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Egyszerû lángos tészta

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 db közepes nagyságú burgonya, 3 dkg élesztõ, 2 evõkanál bor, vagy tej, 1 csipet cukor, 1 evõkanál olaj, 1 db tojás, só, õrölt bors ízlés szerint, 0,6 l napraforgó olaj.

  • Rakott cukkini

    Rakott cukkiniMossuk meg a cukkinit és héjastul vágjuk kb. fél centis karikákra.. A fűszernövényeket aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le. A forró olíva olajon süssük át a cukkinit, majd szórjuk meg a fűszerekkel és reszeljük rá a fokhagymát. Szedjük ki a cukkini karikákat a serpenyőből és szárítsuk le papírtörlőn. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a cukkini felét és szórjuk meg a sajt felével. Ezután tegyük rá a második adag cukkinit. Alaposan keverjük össze a tojásokat a tejjel és tejföllel. Adjunk hozzá szerecsendiót és borsot.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Tejszínes kukoricás hús

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg sertés hús (lapocka)
    - 2 fej lila hagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 kis darab fokhagyma
    - 2,5 dl tejszín
    - 2 ek. liszt
    - só, bors, majoranna
    - 1 dobozos kukorica
    - tészta a körethez

  • Kukoricaköret

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi õrölt fehér bors.

  • Almabor

    Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.

  • Almás csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkemellfilé, 2 alma, 2-2 evõkanál olaj és konyak, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál cukor és mustár, 2 dl tejszín, õrölt bors, só

  • Vaniliás kifli

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 cs vaniliás cukor, 1 tk sütõpor. + csokimáz, + vaniliás porcukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...