2024.04.25. - Márk

Sörben sült fürjtojás

Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Kis tálkába üssük a fürjtojást, ügyelve, hogy a tojás héja ne kerüljön bele. Másik edényben a tyúktojást habosra keverjük. Ráöntjük a sört, beleszórjuk a fûszereket és a zúzott fokhagymát, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sûrû palacsintatésztát kapjunk. Forró olajba mártott kicsi merõkanálba öntsünk egy evõkanálnyi tésztát, tegyük rá a feltört fürjtojást és nagyon óvatosan csúsztassuk bele a 170 fokra felhevített olajba úgy, hogy a tojás lehetõleg a tésztán maradjon. A tészta azonnal körülfogja a tojást! Ezután másik
fürjtojást feltörve, az egész mûveletet megismételjük. Csak addig süssük, amíg világosbarna nem lesz. Lehetõleg kettesével, hármasával süssük, hogy úszhassanak az olajban. A leszûrt, melegen tartott sült tojáshoz sajtos rizst kínáljunk. Munkaigényes, ügyességet kívánó, hosszadalmasan készíthetõ, de különleges étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!