2024.04.19. - Emma

Ropogós szardellás lángos

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Az élesztõt szétmorzsoljuk és fél deci, meglangyosított vízben simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és letakarva bögre tetejére "futtatjuk". Ezután összedolgozzuk a liszttel, a szardellapasztával és annyi langyos vízzel, hogy galuskamassza keménységû legyen. Nem dagasztjuk, hanem kanállal verjük (illetve a robotgép keverõjével keverjük) egészen addig, amíg hólyagossá válik. Tetejét kevés liszttel meghintjük, és mély, lisztezett tálba téve háromszorosára kelesztjük (az élesztõ langyos helyen gyorsabban dolgozik). A megkelt tésztából kézzel kisebb darabokat kiszakítunk, egyformán széthúzogatjuk, és 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 2-3 perc alatt ropogósra megsütjük. A frituból kivesszük és papírtörülközõn leitatjuk róla a fölösleges olajat. Egyszerûen készíthetõ, jóízû étel bor vagy sör mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!