Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az élesztõt szétmorzsoljuk és fél deci, meglangyosított vízben simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és letakarva bögre tetejére "futtatjuk". Ezután összedolgozzuk a liszttel, a szardellapasztával és annyi langyos vízzel, hogy galuskamassza keménységû legyen. Nem dagasztjuk, hanem kanállal verjük (illetve a robotgép keverõjével keverjük) egészen addig, amíg hólyagossá válik. Tetejét kevés liszttel meghintjük, és mély, lisztezett tálba téve háromszorosára kelesztjük (az élesztõ langyos helyen gyorsabban dolgozik). A megkelt tésztából kézzel kisebb darabokat kiszakítunk, egyformán széthúzogatjuk, és 180 fokra felforrósított olajba tesszük. 2-3 perc alatt ropogósra megsütjük. A frituból kivesszük és papírtörülközõn leitatjuk róla a fölösleges olajat. Egyszerûen készíthetõ, jóízû étel bor vagy sör mellé.