rss
  • Csirkepörkölt

  • Share on Tumblr

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

    A tûzrõl levéve elkeverjük benne a fûszerpaprikát, a péppé zúzott fokhagymát, s kevés folyadékot hozzáadva, a tûzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az elõkészített húst, megsózzuk, és idõnként kevergetve, rázogatva félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre pároljuk.

    Köretként galuskát vagy rizst adjunk hozzá, valamilyen idénysalátával. Ha a fenti módon elkészített csirkébol a húst kiszedjük, és a visszamaradó pörköltalapot tejfölös, tejszínes habarással besûrítjük, kiforraljuk, és szûron átszûrve öntjük a húsra, paprikás csirkét készítettünk.

    Hozzávalók
    1200 g csirkecomb vagy -mell
    50 g zsír
    80 g vöröshagyma
    100 g zöldpaprika
    80 g paradicsom
    12 g fuszerpaprika
    só, fokhagyma

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Örmény köménymagleves

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika.

  • Polenta

    Hozzávalók: Kukoricaliszt 12 dkg, vaj 6 dkg, Karaván sajt 15 dkg, só;

  • Rakott krumpli franciásan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
    - 3 tojás
    - 3 fõtt tojás
    - 3 dl tejföl
    - só
    - bors
    - szerecsendió
    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Bandi kedvence

    Hozzávalók: 4 személyre: 60dkg sertés karaj, 20 dkg fõtt füstölt csülök, 30dkg gomba, 30 dkg trappistasajt, mustár, vöröshagyma,só, bors, étolaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa.

  • Francia karalábé

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalok:

    4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.

  • Dupla-bundás újhagyma

    Tetszés szerinti mennyiségben friss újhagymát tisztítson meg, de nem távolítsa el teljesen a zöldjét.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Fahéjas ribizli-zselé

    Hozzávalók kb. 90 dkg-hoz: 1,3 kg ribizli, 6 szem szegfûszeg, 5 cm-es fahéjdarab, vörösborecet.

  • Túrós-kapros rakott tészta

    Hozzávalók: 25 dkg túró, fél kg fõtt tészta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csomó kapor, 3 tojás, 1 pohár tejföl, só.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Habos piskóta

    Hozzávalók:

    Krémhez:

    - 24 db babapiskóta
    - 8 dl tej
    - 2 csomag tejszínízû pudingpor
    - 6-7 ek cukor
    - 2 egész tojás
    - 2 dl tejszín
    - 1-2 ek porcukor

    Öntethez:

    - 3 ek kakaó
    - 5 ek cukor
    - 2,5 dl víz
    - 5 dkg étcsokoládé

  • Birsalma leves

    Hozzávalók: Csirke aprólék (csak ez jó hozzá), zöldségek, vöröshagyma, só, vegeta, birsalma (birskörte jobb), egy kanál tejföl, egy kanál liszt, citromlé (ecet), pici cukor ízlés szerint.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Csöregefánk

    Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.

  • Birkahusi salival

    Hozzávalók:

    8 szelet birkahús, tengeri só, õrölt feketebors, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál apróra vágott mogyoróhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evõkanál apróra vágott koriander, 4 evõkanál fehérborecet, 4 evõkanál olívaolaj, 2 fej radicchio saláta, 100 g galambhegy saláta