2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti torta varázs

Ennél az ünnepi tortánál tulajdonképpen nem lehet sem a hozzávalókat, sem azok mennyiségét pontosan megadni, mert nem egy bizonyos fajta tortáról van szó, hanem a torta külsõ képérõl, díszítésérõl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A belsõ rész lehet piskótalapok közé tett bármilyen töltelék, amit a család, vagy az, akinek kedveskedni akarunk vele, a legjobban szeret. A képen látható torta külsõ, dekoratív máza éppen dobostortát rejt, amelyet a cukrászmester húsvéti tojás alakúra formált.

A lényeg a külsõ, a díszítés, amelyhez készen kapható fehér vagy színes marcipánt használhatunk. A marcipánt a gyúródeszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, s a tortára ráborítva kézzel formázzuk. A további díszítések rajta az oldalán szintén marcipánból készültek, a tetején lévõ virág azonban cukormáz-kompozíció, amelyhez egy tojásfehérje, 10-14 dkg cukorliszt és 2-3 csepp citromsav vagy ugyanennyi 20 százalékos ecet kell.

A tojásfehérjét a cukorliszttel felverjük, hozzácsepegtetjük a citromsavat vagy ecetet, ételfestékkel színezzük, majd olyan alkalmas papírzacskóba töltjük, amelynek az egyik sarkába kicsi lyukat vágunk. Ezen át, finoman kinyomva, rajzolhatjuk a díszítéseket.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!