Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõször a "mártótésztát" készítjük el. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a konyakot, és sóval, borssal ízesítjük. Simára keverjük és 15 percig hagyjuk állni. Közben a juhtúrót összekeverjük a tormával, a sóval, a cukorral és a tejföllel, majd a borssal ízesítjük. A kiterített sonkaszeleteket bekenjük a túrós-tormás krémmel, és szorosan felcsavarjuk. Lisztbe mártjuk és a tésztában megforgatva, forró olajba tesszük. 4-5 perc alatt piros-ropogósra megsütjük, és lecsöpögtetve róla a felesleges olajat, azonnal tálaljuk. Melegen burgonyapüré vagy vajas párolt zöldség illik hozzá, hidegen pedig franciasalátával tesszük az asztalra. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, kellemesen pikáns étel.