2024.04.20. - Tivadar

Fokhagymás vesés szelet

Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A megtisztított, felszeletelt vesét bõ vízben megmossuk, majd leszûrjük. A levét kiöntjük. Hagyjuk kissé megszikkadni. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. A zsírján megpirítjuk a veseszeleteket, majd a meghámozott, fõtt burgonyával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a szétmorzsolt, megáztatott zsemléket, az áztatás után leszûrt tejet, a tojások sárgáit, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül óvatosan beledolgozzuk a tojások fehérjébõl vert kemény habot is. A masszából féltenyérnyi szeleteket formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk, illetve a morzsát jól rányomkodjuk. 180 fokra felhevített olajban 4-5 perc alatt szép pirosra megsütjük. A leszûrt szeleteket melegen, salátával és burgonyakörettel tálaljuk. Eléggé munkaigényes, de nem drága és kiadós.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!