Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított, felszeletelt vesét bõ vízben megmossuk, majd leszûrjük. A levét kiöntjük. Hagyjuk kissé megszikkadni. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk. A zsírján megpirítjuk a veseszeleteket, majd a meghámozott, fõtt burgonyával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a szétmorzsolt, megáztatott zsemléket, az áztatás után leszûrt tejet, a tojások sárgáit, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül óvatosan beledolgozzuk a tojások fehérjébõl vert kemény habot is. A masszából féltenyérnyi szeleteket formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk, illetve a morzsát jól rányomkodjuk. 180 fokra felhevített olajban 4-5 perc alatt szép pirosra megsütjük. A leszûrt szeleteket melegen, salátával és burgonyakörettel tálaljuk. Eléggé munkaigényes, de nem drága és kiadós.