2024.04.20. - Tivadar

Tormával töltött rántott szelet

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evõkanál ecetes torma, 2 evõkanál juhtúró, 1 evõkanál sûrû tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A hússzeleteket húskalapáccsal vékonyra kiverjük, szélüket több helyen bevagdaljuk. Az ecetes tormát, a juhtúrót, a tejfölt, kevés cukrot és a sót összekeverjük, majd mindegyik szelet húst egyenként megkenjük a krémmel. Szorosan összegöngyöljük, mint a palacsintát szokás, hústûvel meg is tûzzük, hogy ne essen szét, ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük a négy hústekercset, és 7-8 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla és burgonyapürét vagy párolt rizst kínálunk mellé. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, ízletes étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!