rss
  • Kávészelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

    loading...

    Lassú tûzön feloldjuk a cukrot a tejben, majd 10-15 percig addig fõzzük, amíg hideg vízbe cseppentve kis golyóvá alakul. Vegyük le a tûzrõl, keverjük bele a kókuszreszeléket, és a felét tegyük sütõpapírral kibélelt tepsibe. Másik felében keverjük el, a lefõzött kávét, majd öntsük rá, és simítsuk el a tetején. Félkeményen már kockákra vágható, porcukorral megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajttorta (sós)

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz. Összegyúrjuk és betesszük a hûtõbe. Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebbõl füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem

  • Aszalt szilvával töltött kacsamell

    Hozzávalók:

    - 15 dkg aszalt szilva
    - 2 dl száraz vörösbor
    - 2 db bõrös, kicsontozott kacsamell
    - 1 zsemle
    - 3 dl tej
    - 1 tojás
    - 1 nagyobb alma
    - só
    - õrölt gyömbér
    - õrölt szerecsendió

  • Bab kolbásszal és káposztával

    Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.

  • Fokhagymás pirítós sajttal

    Hozzávalók: 1 francia bagett négyfelé vágva, 2 dgk vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, bármilyen sajtból 10-15 dkg reszelve, vagy szeletelve, csokor petrezselyem megvágva, só, bors.

  • Tepsis gombás csirke

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirke felsõcomb
    - 4 ek napraforgó olaj
    - 25 dkg gomba
    - 3-4 sárgarépa
    - 1 tk bors
    - só
    - 2 kg burgonya
    - 2 paradicsom
    - napraforgó olaj vagy zsír a tepsihez
    - 1 dl víz

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Paprikás sörlepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1-1,5 dl joghurt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só;

  • Vegyes savanyúság 1. (mixed pickles)

    Hozzávalók: 25 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 25 dkg apró kukoricacsõ, 25 dkg zöldbab, 25 dkg apró uborka, 25 dkg apró hagyma, 2,5 dl 20 %-os ecet, 1 liter víz, 1 tk só, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 1 tk szemesbors, 2 ek cukor.

  • Kocsonya pontyból

    Hozzávalók: 1 közepes ponty, 1 szál sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, 1-2 tojásfehérje, 2 fõtt tojás, 2 csemegeuborka, zselatin, só, bors, kapribogyó, kis fehér bor.

  • Epersörbet

    Hozzávalók: 30 dkg eper, 1 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evõkanál méz.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint;

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Paprikás sonkás pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, 12 dkg fõtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 dkg sütõporral és kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk.

  • Áfonyaparfé

    Hozzávalók: fél kg fekete áfonya (fagyasztott), 3 ek porcukor, 1,2 dl tej.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Túrós derelye (Túrós barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Paprikás hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, 3 fej vöröshagyma, l szál karikára vágott sárga- és fehérrépa, pirospaprika, só, bors, l gerezd foghagyma, l kanál paradicsompüré.

  • Bundás zeller

    Hozzávalók: 4 nagyobb zeller, 1 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg liszt, zsír vagy olaj, só;

  • Gulyásleves

    Hozzávalók: 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg burgonya, egy közepes fej vöröshagyma, 5-6 dkg zsír, 1-1 kávéskanál gulyáskrém,pirosarany, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kávéskanál köménymag, só, ételízesítõ ízlés szerint.

  • Csirkeszárny fûszeres bundában

    Hozzávalók 4 személyre: 8 db csirkeszárny, 8 csirkemáj, 25 dkg liszt, 1 evõkanál olaj+bõven a sütéshez, 3 tojás, 3 dl sör, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 1 evõkanál apróra vágott zellerzöld, 1 evõkanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál apróra vágott tárkonylevél.

loading...