2024.04.24. - György

Ananászos-kókuszos rombusz

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: a tésztához: 30 dkg liszt 3 tojás, 22 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor 2,5 dl tejszín, 1/2 zacskó sütõpor, a tepsi kikenéséhez margarin, a tetejére: 1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv 17 dkg kókuszreszelék, 22 dkg cukor, 2-3 evõkanál tej, 12 dkg vaj vagy margarin, a díszítéshez friss mentalevelek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is. A lisztet összevegyítjük a sütõporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Elõmelegített sütõbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tûzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elõsütjük. A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyõben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínûre pirítjuk.

A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefõzzük. Az edényt levesszük a tûzrõl. Az ananászt lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük. A gyümölcsös krémet egyenletesen az elõsütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hõfokon további 15-20 percig sütjük.

A tésztát a tepsiben hagyjuk kihûlni, majd rombusz alakúra szeleteljük. Ízlés szerint friss mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!