rss
  • Bírkahús konyakkal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

    loading...

    1 kg birkacombot tisztítsunk meg a hártyáitól és az elkészítés elötti napon áztassuk vörös borba. Bõ zsírban pirítsunk meg 2 fej apróra vágott vöröshagymát és tegyük rá a kockára vágott birkacombot. Fûszerezzük ízlés szerint pirospaprikával, törött borssal. Tehetünk bele 2 gerezd szétnyomott fokhagymát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Lassú tûznél fõzzük puhára.

    Ha elkészült, szeleteljünk rá friss paradicsomot, zöldpaprikát és öntsük fel fél deci konyakkal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Tojáskrém 2.

    A tojásokat keményre fõzzük, megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük és egy kis tálkában villával összetörjük.

  • Csokoládés babapiskóta-torta

    Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, kb. 35 db babapiskóta.

  • Fasírt gombásan

    Fasírt gombásanA megtakarított hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, majd sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk. A kenyeret jó alaposan beáztatjuk. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát tehetünk hozzá. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük. Köretként salátát vagy krumplipürét tálalhatunk hozzá.

  • Salátás jérce

    Hozzávalók: 1 egész jércemell (kb 30deka), só, bors, kevés szárított zsálya, 1 evõkanál olaj, 25deka különféle zöldsaláta levele vegyesen (fejes saláta, cukorsaláta, bodros szélû saláta) és 8 fürjtojás.

  • Budai sült csirke

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz;

  • Kapros-joghurtos uborkakrémleves

    Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.

  • Erdélyi rablóhús

    Hozzávalók: 80 dkg vesés, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kk paprika, bors, só, 20 dkg kukoricadara, 8 dkg zsír.

  • Szardellás rukkola saláta

    Szardellás rukkola salátaA tojást, az olajat, a szardellát, mustárt, sót, borsot, aprított fokhagymát egy mixer pohárba tesszük.Beleállítjuk a botmixer fejét, majd 1-1 másodpercre bekapcsoljuk, miközben felfelé emeljük a botmixert. Látható lesz, ahogyan elegyednek a különböző állagú folyadékok, hat-hét ismétlés után megkapjuk a tökéletes majonéz állagot. Ekkor belekeverjük a citromlevet, az ecetet, és a tejfölt is. Tálalásnál a tányérba tesszük a rukkolát, a felezett paradicsomot, és a parmezánforgácsokat. Az kész salátát az öntettel locsoljuk meg.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Barhesz

    Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Tojáspörkölt

    Egy közepes nagyságú vöröshagymát vékony karikára vágunk fel, kevés olajon aranysárgára pirítunk és pirospaprikával, valamint 1 kávéskanál köménymaggal meghintünk.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Zöldségleves pirítóssal

    Hozzávalók:

    - 1 póréhagyma
    - 2 közepes méretû sárgarépa
    - 1 burgonya
    - 2 gerezd fokhagyma
    - ½ l zöldség alaplé
    - 2 doboz konzerv hámozott paradicsom
    - 1 doboz konzerv csicseriborsó
    - 100 g edami sajt
    - kis ág friss rozmaring
    - 1 csokor petrezselyem
    - só, bors

  • Saláta felvágottal

    Hozzávalók: 50 dkg nem savanyú alma, 5 db csemegeuborka, 1 csokor kapor, só, tubusos majonéz, 1 pohár tejföl, csipet porcukor, 30 dkg füstölt sertéstarja.

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

  • Jeges tejeskávé

    Hozzávalók 4 személyre: 1 1/4 csésze/275 ml extra erõs kávé, 1 1/4 csésze/275 ml forró tej, cukor ízlés szerint. A díszítéshez: 4 evõkanál tejszín, kissé felkeverve.

  • Szalámis calzone

    Hozzávalók: 20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

loading...