rss
  • Ricottás spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

    A vajat, ricottát és a tejszínt egyszer felfõzöm, megszórom petrezselyemmel, sózom, borsozom.

    A spagettit sós vízben al dente fõzöm, majd a ricottás tejszínnel tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Burgonyán sült fasírt

    Hozzávalók: 75 dkg héjában fõtt burgonya, 30 dkg darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 3 dl tejföl, reszelt sajt, 4 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Gyümölcshabkrémek

    A következõ gyümölcsvelõk verhetõk könnyen habbá: az alma, a málna, a ribiszke és az ananászbarack passzírozott anyaga. E gyümölcsfélékbõl elõállított habokat levelestésztából készült lapok vagy piskótalapok közé szokták tölteni, majd 4.5-5 dkg-os szeletekre darabolni.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Pizza Firenze

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 20 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, 1 ek vékonyra vágott hagymakarika, 1 ek magozott fekete olajbogyó, só, bors.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Uborkamártás

    A télire eltett savanyított uborkákból kettõt-hármat egész vékony szeletekre vágunk s az elkészített sárgás rántásba beletéve...

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Õszibarackleves

    Hozzávalók: 4 személyre 600 g õszibarack, 25 g liszt, 1 pohár barackos joghurt, 1/2 db citrom, fahéj, szegfûszeg, cukor, só.

  • Cseresznyés kocka

    Cseresznyés kockaA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban. A tojásokat feltörjük, majd habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót is. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott jól eldolgozott híg masszát a cseresznyére öntjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórhatunk, majd felkockázzuk és már fogyaszthatjuk is. Gyors és könnyen elkészíthető finomság.

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Sült libacomb

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

  • Zöldséges tepsis palacsinta

    A zöldségféléket (ha nem fõtt maradékokat használsz) párold meg, majd vágd apróra. Készíts gyengén sózott palacsintatésztát. Egy tûzálló tálat vajazz ki, terítsd el benne a zöldséget, és öntsd rá a tésztát. Elõmelegített, forró sütõben süsd meg, és tálalás elõtt szórd meg a reszelt sajttal.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Színes gyümölcssaláta narancslikõrrel

    Hozzávalók 6 személyre: 1 doboz mandarinbefõtt , 4 db narancs, 1 db rózsaszín húsú grapefruit, 1 db sárgadinnye, 120-120 g fehér és piros szõlõ, 100 g porcukor, 50ml cointreau.

  • Mazsolás borkrémleves

    Hozzávalók: ½ liter fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 15 dkg nádcukor, 2 dl tejszín, 8 dkg mazsola, fahéjrúd, szegfûszeg

  • Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

    Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;