Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kissé kiveregetjük és megsózzuk. 15 percre félretesszük. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi sót teszünk bele, hogy megkóstolva erõsen sósnak érezzük. Ezután a borssal és a mustárral megfûszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a massza tejföl sûrûségû legyen. A pulykamell-szeleteket elõször lisztben megmártjuk, ezután a tésztában megforgatva 180 fokra felhevített olajba tesszük és 6-8 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük vagy papírtörülközõvel leitatjuk róla, és pikáns befõttel, kompóttal, valamint burgonyapürével vagy párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.