2024.04.23. - Béla

Almás krémes

Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krémhez: 2 tojás, 1/2 liter tej, 2 vanília puding, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin.

A töltelékhez: 1,5 kg alma, 2 evõkanál vaj, 10 dkg cukor, 1/2 mokkáskanálnyi fahéj.

A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom, és vékony, négyszögletes lapokat sütök belõle. A pudingporhoz 2 evõkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sûrûre fõzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hûlni hagyom.

Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfõ a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihûlt pudinggal.

Amikor mindegyik alkotórész kihûlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket és befedem. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás elõtt négyszögletes szeletekre vágom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!