2024.04.20. - Tivadar

Királyok csirkecombja

Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A csirkecombokat a forgóknál bevágjuk, de nem vágjuk el! A fõtt sonkát és az uborkát vagy nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a tejfölt, a sót és a törött borsot. A combokon lévõ bõrt ujjunkkal fellazítjuk, hogy a tölteléket a bõr alá betölthessük, majd a comb húsos részét sóval, borssal bedörzsöljük. A megtöltött húst lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, ezután a 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. Vajas, párolt karfiol vagy kelbimbó és majonézes mártás a hozzáillõ köret, vagy párolt rizs és ecetes savanyúság illik mellé. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!