Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkéket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kettõbe vágjuk, így összesen 4 darabot kapunk. Megsózzuk. A tojást habosra verjük, belekeverjük a sót és a borsot. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a borsos tojásban, majd 170 fokra felhevített olajba téve, 8-10 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. A megsült húst melegen tartjuk. 2 evõkanálnyi olajat beleöntünk egy nagy serpenyõbe, felforrósítjuk, majd jó egy deci vizet hozzátöltünk és felforraljuk. A maradék borsos tojást vékony sugárban beleöntjük. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Folytonosan kevergetve a mártást jól kiforraljuk, végül a tálra rakott sült csirkehúsra ráöntjük. Vajas galuska vagy fõtt csuszatészta illik hozzá. Kissé hosszadalmas a készítése, de megéri a fáradságot.