Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkemellet kicsontozzuk, bõrét lehúzzuk (a csontokból és a bõrbõl kitûnõ levest fõzhetünk). A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelõn lereszeljük. Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez. A masszát addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az alma levét is hozzáöntjük. Vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belõle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és a 170 fokosra felforrósított olajba beletéve 4-6 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, majd tûzálló tálra vagy kis tepsire tesszük. A reszelt sajtot rászórjuk, és az elõmelegített forró sütõben annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggõ réteget nem képez a tetején. Egyszerûen készíthetõ, könnyû húsétel.