rss
  • Csirkecomb Hegedûs-módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál konyak, 1 tojássárga, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál tejföl, ízlés szerint só, a bundázáshoz 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa;

    loading...

    Elkészítése:

    A csirkecombokat éles kiskés segítségével úgy csontozzuk ki, hogy a comb bõre ne sérüljön meg. A húst megsózzuk és félretesszük. A mazsolát leszárazzuk, megmossuk, leszûrjük. A tojássárgát összekeverjük a tejföllel, a fehér borssal, a konyakkal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a mazsolát is. A húslapra, a csontok helyére kenjük a tölteléket, és a két szélét egymásra borítjuk. Hústûvel összetûzzük, majd lisztbe, megsózott, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva 170 fokos olajban szép piros-ropogósra megsütjük (8-10 perc). Lecsöpögtetjük a fölösleges olajat, és tejfölös uborkasalátával, vegyes körettel tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Sajtos-szalonnás virsli

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 5 dkg kemény sajt, 5 szelet sliced bacon (szeletelt császárszalonna).

  • Egyszerû gombás rizs

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Háromsajtos-sonkás lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evõkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín , só, bors, reszelt szerecsendió;

    Tetejére: 2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom;

  • Barackkal töltött csirkemell

    Barackkal töltött csirkemellA csirkemelleket felszúrjuk a szélesebbik végénél kezdve. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a csirkemelleket megtöltjük az aszalt sárgabarackkal, majd betekerjük bacon-be. Egyenként alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig pároljuk, majd kibontjuk, és a bacon-t megpirítjuk minden oldalán. A vizet előtte öntsük le róla. Pár percet hagyjuk pihenni, majd lehet szeletelni. Köretként a kukoricás rizs tökéletesen illik hozzá.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztõ, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj.

  • Rizses lecsóval rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Spárgakrémleves

    SpárgakrémlevesA spárgát alaposan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, l karalábé, l zellergumó, l csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Kandírozott narancs- és citromhéj Karácsonyra

    Hozzávalók: 2-3 vastag héjú narancs és/vagy citrom, cukor, fahéj (anélkül is jó).

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Sajtos zöldség leves

    Hozzávalók: 6 bögre víz, 4 kisebb burgonya, 2 közepes nagyságú hagyma, 2 sárgarépa, 4 evõkanál zöldbab, 3 nagy hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 szegfûszeg, só, 2 evõkanál vaj (margarin), 4 teáskanál reszelt sajt, 4 csapott teáskanál liszt, késhegynyi fehér bors.

  • Bereznay Tamás: Fõzni gyerekjáték

    Bevált receptek sietõs anyukáknak

    Mit fõzzek? – teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit fõzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit fõzzek, ami mindezen túl még lehetõleg egészséges is? Bereznay Tamás könyve ezekre a naponta felmerülõ kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak.

  • Sajttal töltött virsli

    Hozzávalók: virsli, sajt, mustár, vékony füstölt sonka szeletek.

  • Mák parfé

    Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj. Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evõkanál méz, fahéj. Díszítéshez: gyümölcsök.

  • Meggyes kevert sütemény

    Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

loading...