rss
  • Sült padlizsán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 karcsú, hosszúkás padlizsán, ízlés szerint só, mokkáskanálnyi törött fekete bors, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér;

    Elkészítése:

    A padlizsánokat megmossuk, a szárát levágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalán megsózzuk és legalább húsz percig hagyjuk állni, eközben kesernyés levét kiengedi. Papírtörülközõvel leitatjuk a szürkés levet, majd a már száraz padlizsánkarikákat a 190 fokra felhevített olajba rakjuk. Nagyon gyorsan (3-4 perc) megsütjük, lyukas lapátkanállal kiemeljük az olajból és tálra rakjuk. Még forrón meghintjük kevés sóval, borssal és gyömbérrel. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. Melegen köretnek tálalhatjuk hús mellé, hidegen salátaként fogyasztjuk, valamilyen csípõs mártással, pl. ketchuppal vagy paprikamártással. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ különlegesség.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Fahéjas csemege

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg hámozott, õrölt mandula, fél citrom leve, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, kevés szódabikarbóna, liszt.

  • Bailey's muffin

    Hozzávalók: 2 tojás, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 1,2 dl Bailey's, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor;

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Kijevi diós

    A tésztához 40 dkg lisztet, 20 dkg margarint, 4 tojássárgát, 1 csomag sütõport, 2-3 evõkanál tejfölt összedolgozunk. Ebbõl 3 lapot sodrunk.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Madeiramártás

    Egy fej hagymát, öt darab mandulát és két-három gombafejet apróra vágunk, olajon vagy vajon megpirítjuk, leöntjük egy pohár madeiroborral, negyedóráig lassú tûzön fõzzük, végül megsózzuk, megborsozzuk.

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Babos mártás

    Hozzávalók: 1 dl majonéz, 5 dkg fõtt tarkabab, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, csipetnyi só, törött bors ízlés szerint.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók: 60 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, 2 dl tartármártás, 2 dkg vaj, 1 fej saláta, 0.5 dl száraz fehérbor és ételízesítõ.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Sajttal, gombával töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemellfilé
    - 20 dkg gomba
    - 20 dkg trappista sajt
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 szelet bacon
    - 5 dkg vaj
    - 1 fej lilahagyma
    - só
    - õrölt fehérbors

    A panírozáshoz:

    - finomliszt
    - tojás
    - zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    - olaj

  • Méhkas süti

    Hozzávalók :

    24 dkg darált keksz, 13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó, 2-3 ek. rum, 4 ek. tej

  • 1 tészta - 50 pizza

    Több mint száz évvel ezelõtt indult világhódító útjára a pizza. Ebbõl a közkedvelt és laktató ételbõl ma már sokféle változat kapható bármerre járunk. A könyv segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelõt a klasszikus pizzakenyértõl az ananászos pizzáig. A tészta ugyanaz csak a feltétek változnak attól függõen, hogy az amerikai stílusú babecue pizzát szeretnénk kipróbálni, vagy az egyszerû spárgás és zöldfûszeres pizza keltette fel az érdeklõdésünket.

  • Burgonyás rakottas

    Hozzávalók: 1 fej szeletelt hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg vaj, 1 babérlevél, fél kg darált hús, fél kg konzervparadicsom, 1 kg burgonya, só, bors.

  • Fahéjas banán

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, õrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém.

  • Csokoládés eper-parfé

    Hozzávalók: 25 dkg csokoládéfagylalt, 25 dkg csokoládé tejszínkrém, 23 dkg eperfagylalt, 23 dkg eper tejszínkrém, 5 dkg gyümölcsdísz.