2024.04.19. - Emma

Sült padlizsán

Hozzávalók: 2 karcsú, hosszúkás padlizsán, ízlés szerint só, mokkáskanálnyi törött fekete bors, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A padlizsánokat megmossuk, a szárát levágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalán megsózzuk és legalább húsz percig hagyjuk állni, eközben kesernyés levét kiengedi. Papírtörülközõvel leitatjuk a szürkés levet, majd a már száraz padlizsánkarikákat a 190 fokra felhevített olajba rakjuk. Nagyon gyorsan (3-4 perc) megsütjük, lyukas lapátkanállal kiemeljük az olajból és tálra rakjuk. Még forrón meghintjük kevés sóval, borssal és gyömbérrel. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. Melegen köretnek tálalhatjuk hús mellé, hidegen salátaként fogyasztjuk, valamilyen csípõs mártással, pl. ketchuppal vagy paprikamártással. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ különlegesség.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!