2024.04.19. - Emma

Valódi sült krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli, ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A meghámozott krumplit lehetõleg egyforma hasábokra vágjuk, konyharuhán leszárítjuk, majd az olajsütõ készülékbe, 190 fokos hõmérsékletûre felhevített olajba téve addig sütjük, amíg nem színesedik, de már üveges kissé (2-3 perc). Leszûrjük és hagyjuk kihûlni. Közvetlenül tálalás elõtt ismét beletesszük a forró olajba és most már szép piros-ropogósra sütjük (4-5 perc). Az ily módon, tehát két részben sütött krumpli kívül ropogós, belül puha, porhanyós. Kizárólag a tányéron szabad megsózni, különben megpuhul, megszívósodik. Az e módszer szerinti krumplisütésnek óriási elõnye, hogy az elõsütött krumplit sokáig tárolhatjuk a mélyhûtõben, adagokra osztva, polietilén zacskóban. A fagyasztóból elõvéve szinte pillanatok alatt készre süthetjük. Meg sem kell várni, amíg felenged, azonmód fagyosan süthetjük is, az olaj hõmérséklete azonban 190 foknál ne legyen alacsonyabb. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!